Παρακαλώ περιμένετε...Προγεννητικός έλεγχος

Ο προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει όλες τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν στην αρχή της εγκυμοσύνης ή πριν το ζευγάρι ξεκινήσει προσπάθειες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αγχώσει ιδιαίτερα το ζευγάρι και ειδικά την έγκυο.Ο ρόλος του γιατρού είναι να καθησυχάσει το ζευγάρι προσφέροντας λύσεις στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του προγεννητικού ελέγχου.

Ο προγεννητικός έλεγχος γίνεται με αιματολογικές εξετάσεις, εξετάσεις ούρων και υπερήχους.

Ο αριθμός των επισκέψεων σε μια τυπική εγκυμοσύνη συνήθως είναι 10 έως 15.Στις περισσότερες εγκυμοσύνες χωρίς επιπλοκές, η συχνότητα των ραντεβού είναι μία φορά το μήνα μέχρι τις 28 εβδομάδες,κάθε δύο εβδομάδες μέχρι τις 36 εβδομάδες και κάθε εβδομάδα μετά τις 36 εβδομάδες.

Η συχνότητα των ραντεβού αυξάνεται στο τρίτο τρίμηνο επειδή ορισμένες επιπλοκές της εγκυμοσύνης,αλλά και προβλήματα που αφορούν την ανάπτυξη του εμβρύου,είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν τότε.

Εαν έχουν υπάρξει επιπλοκές σε προηγούμενες εγκυμοσύνες,ή αν η κύηση θεωρείται υψηλού κινδύνου,τότε θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά ραντεβού.

Τα κυριότερα υπερηχογράφηματα που πρέπει να γίνονται σε κάθε εγκυμοσύνη είναι το υπερηχογράφημα 1ου τριμήνου (6-11 εβδομάδες),το υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας (11-13 εβδομάδες),το Β-επιπέδου (20-24 εβδομάδες) και το Doppler Κύησης (28-32 εβδομάδες).

Οι επισκέψεις προγεννητικής φροντίδας είναι γεμάτες εξετάσεις, μετρήσεις, ερωτήσεις και ανησυχίες, αλλά να γνωρίζετε πως σε όλη τη διαδικασία η ευημερία της μητέρας και του μωρού είναι το κύριο επίκεντρο. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αποτελούν μια ιδιαίτερη περίοδο για κάθε γυναίκα, επομένως ένας εξιδεικευμένος γυναικολόγος- μαιευτήρας που θα βρίσκεται δίπλα στη μητέρα στο κάθε βήμα της εγκυμοσύνης αποτελεί επιτακτική ανάγκη,αλλά και προσωπική μας υπόσχεση.

gynaikologists_lekkas_logo_white_142

Επικοινωνία

Τηλ. 2106983848-6945153862 - 2299068140

email. lekkas@ymail.com

drlekkas.gr 2023. All rights reserved.