Παρακαλώ περιμένετε...Λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση είναι το είδος του χειρουργείου που ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (minimal invasive surgery). Κατά την λαπαροσκόπηση το χειρουργείο διεκπεραιώνεται με 3 ή 4 πολύ μικρές τομές των 0,5 -1 εκατοστών. Μέσω της κεντρικής οπής, που γίνεται στην βάση του ομφαλού,προωθείται εντός της κοιλιάς μία πολύ μικρή κάμερα(λαπαροσκόπιο).
Η λαπαροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διάγνωση μιας πάθησης (διαγνωστική λαπαροσκόπηση) ή για την χειρουργική θεραπεία αυτής (επεμβατική λαπαροσκόπηση). Πολλές φορές αυτές οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.

Οι περισσότερες γυναικολογικές επεμβάσεις  μπορούν να γίνουν λαπαροσκοπικά.Αυτές είναι η αφαίρεση εξωμήτριας κύησης,η αφαίρεση κύστεων ωοθηκών και ινομυωμάτων μήτρας,η αφαίρεση της μήτρας,η αφαίρεση των σαλπίγγων,η λύση συμφύσεων,η θεραπεία της ενδομητρίωσης,η θεραπεία της πρόπτωσης των πυελικών οργάνων ακόμα και ογκολογικά χειρουργεία (καρκίνοι).

Η λαπαροσκόπηση διεξάγεται με γενική αναισθησία.Αυτό σημαίνει ότι η ασθενής θα κοιμηθεί και θα ξυπνήσει με το πέρας της επέμβασης.

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκόπησης έναντι του ανοιχτου χειρουργείου (λαπαροτομία) είναι η ταχύτερη ανάρρωση,ο μικρότερος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο,ο σημαντικά λιγότερος πόνος,η πιο γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες,οι λιγότερες μετεγχειρητικές συμφύσεις μέσα στην κοιλιά,οι μικρότερες τομές,η καλύτερη επούλωση,το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και τέλος η λιγότερη ποσοτικά χορήγηση αντιβιοτικών.

Η επέμβαση διαρκεί συνήθως 1 με 2 ώρες. Η έξοδος της ασθενούς από το νοσοκομείο γίνεται το μεσημέρι της επόμενης.

gynaikologists_lekkas_logo_white_142

Επικοινωνία

Τηλ. 2106983848-6945153862 - 2299068140

email. lekkas@ymail.com

drlekkas.gr 2023. All rights reserved.